Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού Παιδείας και ΜΜΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης, με αφορμή το γεγονός ότι σήμερα δεν άνοιξαν τα σχολεία στο ακριτικό νησί του ’η Στράτη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Το νησί - σύμβολο με τους ελάχιστους ακρίτες και τα ακόμα λιγότερα παιδιά που επιμένουν να παραμένουν στο βράχο τους, δεν συμπεριλήφθη στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης. Δυο στους δυο δασκάλους του δημοτικού σχολείου και δυο στους δυο νηπιαγωγούς του νηπιαγωγείου δεν διορίσθηκαν και άγνωστο παραμένει το πότε θα διορισθούν. Δηλαδή πότε θα ανοίξουν τα σχολεία αυτά στον ’η-Στράτη. Οι πολυδιαφημιζόμενοι μεγαλόπνοοι σχεδιασμοί της κυβέρνησης αποδείχθηκαν παχιά λόγια σαν τις προεκλογικές υποσχέσεις του απερχόμενου Πρωθυπουργού.  Λέει απλά παχιά λόγια. Αδιαφορεί για τις ανάγκες των απλών ανθρώπων, διαγράφει κάθε υπόσχεσή του, όποτε απομακρύνονται οι τηλεοπτικές κάμερες. Είναι ανίκανη η κυβέρνησή του να λειτουργήσει έστω και ένα σχολείο σε ένα νησί σύμβολο. Με την ευκαιρία αυτή, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά,  πόσο κούφια λόγια αποτελούν οι κατά καιρούς δεσμεύσεις του όποτε επισκέφθηκε το νησί, στα πλαίσια των κατά καιρούς ανοιγμάτων του στην Αριστερά. Η Μαράσλειος Σχολή του νησιού αραχνιάζει και το Μουσείο Δημοκρατίας ούτε καν εγκαινιάζεται».
Και ο Νίκος Σηφουνάκης κατέληξε: «Τα μικρονήσια μας, όπως ο ’η Στράτης χρειάζονται νέες αναπτυξιακές προοπτικές  για την βελτίωση την ζωής των κατοίκων και κινητήρια δύναμη γι' αυτό είναι η απασχόληση, η επικοινωνία, η οικονομική και τουριστική ανάπτυξη, με ταυτόχρονη διατήρηση των δράσεων του πρωτογενή τομέα, γεωργία και κτηνοτροφία. Προπάντων όμως, όλων των άλλων σημασία πρέπει να δώσουμε στα παιδιά του νησιού. Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, οι άνθρωποι του στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Παιδείας έχουν ευθύνη για τις πρωτοφανείς ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό ανά την Ελλάδα. ’λλο ένα παράδειγμα της επανίδρυσης του κράτους που επαγγέλθηκαν».